raceRacefietsen

Racefietsen, meer dan koersen alleen!

Bij ons in de winkel komen raceprestaties en alledaags comfort bij elkaar samen. Racefietsen voor de dagelijkse ritten naar het werk hebben andere eisen dan een carbon criterium-killer. Met de merken uit ons assortiment (Trek, Cannondale, Colnago, Jan Janssen, Frogbike en Ritchey) hebben wij een ruim assortiment zodat een ieder zijn wens vervult kan worden.

Trek is zoals zij zelf zeggen de beste fabrikant van prestatiegerichte fietsen ter wereld. De onderzoeksafdeling van Trek bundelt meer technische pk’s in de fietsen dan welke andere fabrikant dan ook. Ze doen er dan ook alles aan om van handgebouwde carbon racemachines tot verfijnde aluminium modellen absoluut de beste in hun klasse te maken. Je zult het verschil merken, van je eerste rit als beginner tot op het podium als professional.

Cannondale heeft met zijn paradepaardjes de SuperSix en de CAAD 12 beide al een aantal jaar achtereenvolgend de award van ”Bike of the Year” gewonnen. Hiermee heeft Cannondale de scheurijzers voor de harde kern – de lokale helden, de criterium-killers, de hardwerkende racers met de gebeeldhouwde benen die dromen van overwinningen, omdat ze weten dat als het gaat om pure en betaalbare prestaties, er niets boven een CAAD12 of SuperSix gaat. Lichter, stijver en soepeler dan de meeste carbon frames. De CAAD12 is niet alleen de fraaiste aluminium racefiets ooit gebouwd, het is de enige keus voor de echte kenners.

Jan Janssen de eerste Nederlander die ooit de Tour de France won, moest het als wielrenner vooral hebben van zijn ijzersterke wedstrijdmentaliteit en intelligentie. Die eigenschappen leverden hem behalve de wereldtitel nog een ongekende reeks van aansprekende successen op. Na zijn carrière als wielrenprof heeft hij zijn liefde voor fietsen in de ontwikkeling van zijn eigen fietsen gestopt. Met een unieke website waar je van de kleur van het frame tot aan de schakelgroep zelf de keuzes hebt om jouw droomfiets te bouwen.

Colnago een Italiaans fietsenmerk dat in 1952 is opgericht door tevens een ex-profwielrenner Ernesto Colnago. Colnago heeft een rijke historie in de wielrennerij dat begon met Eddy Merckx en vervolgens voor alle Nederlanders bekender werd met de Rabobank ploeg waar Oscar Freire mooie successen behaalde. Afgelopen wereldkampioenschappen veldrijden werd Wout van Aert wereldkampioen of zoals de Italianen dat mooi zeggen ”Campione del Mondo” op zijn Prestige. Colnago is cult en heeft charme en is dus niet weg te denken uit het wielrennen.

Frogbikes Bikeplanet heeft speciaal voor de kleine renners onder ons Frogbike in het assortiment! Deze lichtgewicht aluminium fietsen zijn speciaal aangepast voor kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld ook bovenop met zogenaamde (crosstops) remmen. Deze race/cross of baan fietsen zijn verkrijgbaar in 3 maten en zo is er altijd een fiets die past van 6 tot 14 jaar!

Frog Road / Track 58 voor kinderen met een minimale binnenbeenlengte van 58 cm.
Of ongeveer de leeftijd van 6-7 jaar
(wielmaat 20″, zitbuis van 28 cm).
Frog Road / Track 67 voor kinderen met een minimale binnenbeenlengte van 67cm.
Of ongeveer de leeftijd van 8-12 jaar
(wielmaat 24″, zitbuis van 36 cm).
Frog Road / Track 70 voor kinderen met een minimale binnenbeenlengte van 70cm.
Of ongeveer de leeftijd van 11-14 jaar
(wielmaat 26″, zitbuis 43cm).

Alle Frog Road fietsen worden geleverd met weg en crossbanden. Zo kan je hem zowel in de winter voor de cross als in de zomer voor het wegseizoen gebruiken! Alle fietsen zijn in 4 of meer kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de HSV de Kampioen clubkleuren rood/wit of de replica kleuren van team Sky! Prijzen variëren van €400,- tot €595, –.