mtbmtb

creating mountains in the lowlands

Gedurende de jaren zestig en zeventig ontwikkelde zich een manier van fietsen in de vrije natuur die ‘Klunking’ werd genoemd. Op aangepaste beachcruisers en coasters werden toerritten en wedstrijden gereden in de heuvels van California.  In de geweldige documentaire film ‘Klunkerz’ uit 2006 over deze periode wordt de betekenis van Klunking treffend verwoord, ‘Klunking is best far away from the cops, the cars and the concrete’. Later zijn we deze nieuwe manier van fietsen mountainbiken gaan noemen. Een sport overduidelijk ontstaan vanuit de hang naar vrijheid, avontuur en speelsheid. Dat vinden wij vandaag de dag nog steeds terug in de sport.  En misschien kunnen we zeggen dat met de opkomst van de Fatbike er een soort Klunking 2.0 is ontstaan.

Dat Nederland tamelijk plat is maakt helemaal niks uit. Het is de manier van fietsen waarmee wij als het ware bergen doen verrijzen; `Creating Mountains in the Lowlands’. Voor ons is deze intentie zo groot als de wereld zelf. Wij maken bergen door te fietsen en wij maken bergen om te fietsen. Als fervente mountainbikers werken wij altijd hard mee aan het mogelijk maken van mountainbike evenementen en faciliteiten -MTB SPRNWD, Bikepark SPRNWD, Dunebikers Parcours ZNDVRT,  Mini DH Cup SPRNWD, SaSuKo, Kona Walhalla, etc.-

Van Dirt Jump tot XC race, van Fatbike tot Pumptrack en alles daar tussen in. Wij voeren een breed assortiment met de beste fietsen. Van Cannondale’s supersnelle F-Si tot Kona’s enduro wondertje de Process. En natuurlijk hebben we van Trek en GT ook genoeg staan, van uiterst betaalbaar tot ongeëvenaarde hoogstandjes zoals de GT Zaskar Carbon. Voor de freaks maken we het assortiment af met Salsa, Surly en Santa Cruz.