Trek onthult de nieuwe Domane SLR

Vanaf vandaag te bestellen bij Bikeplanet Haarlem, de nieuwe Domane SLR.

Deze week zal hij op voorraad zijn, de gloednieuwe Domane SLR.
Van origine is de Domane een Endurance racefiets van Trek die al in 2012 is uitgebracht. Sindsdien heeft Trek onderzoek gedaan naar wat er verbeterd kan worden in de key-feature van de Domane, namelijk de IsoSpeed decoupler. Deze is op het nieuwe model verstelbaar en zal daarom een ideale afstelling hebben voor elke rijder. Niet alleen heeft de nieuwe Domane SLR de IsoSpeed decoupler achter, maar nu ook aan de voorkant van de fiets en in het IsoCore stuur.

Verstelbare IsoSpeed achter

Verstelbare IsoSpeed achter

De IsoSpeed-technologie van Trek versoepelt het rijden op de ruwste wegen en door het efficiënte en comfortabele rijgedrag krijg je meer snelheid en betere prestaties. De verstelbare IsoSpeed aan de achterzijde maakt het mogelijk om de mate van flexibiliteit op je persoonlijke rijstijl en het terrein af te stellen, waardoor je kunt kiezen uit een stijvere of meer comfortabele fiets in vergelijking met de huidige Domane. De totale toename in verticale flexibiliteit is 14% als de schuifregelaar in de laagste stand staat.

IsoSpeed decoupler voor

IsoSpeed decoupler voor

De innovatieve IsoSpeed decoupler aan de voorzijde geeft een perfect soepel en uitgebalanceerd rijgedrag zodat je sneller, langer en harder kunt rijden. Door de stuurbuis onafhankelijk van de balhoofdbuis te laten draaien, biedt de IsoSpeed aan de voorzijde 10% extra flexibiliteit ten opzichte van traditionele racefietsen. IsoSpeed aan de voorzijde vermindert de impact van harde klappen en trillingen zonder dat de efficiëntie en de controle eronder lijden.

IsoCore stuur

IsoSpeed decoupler voor

Het Bontrager IsoCore stuur verbetert de demping van hoogfrequente trillingen. Een speciale dempende laag materiaal aan de binnenzijde van het OCLV carbon vermindert de trillingen met 20% ten opzichte van standaard carbon sturen.

Schijfrem opties en extra ruimte voor de banden

Schijfrem opties en extra ruimte voor de banden

De Domane SLR is beschikbaar in velg- en schijfremmen die beide meer bandenvrijheid dan voorheen hebben. Rijders kunnen nu rijden met 28c banden op de Domane SLR en 32c banden op de Domane SLR Disc. Hierdoor wordt de veelzijdigheid van het platform verder verhoogd en er wordt nog steeds voldaan aan de SPSC en ISO-standaards voor bandenvrijheid. De Domane SLR met velgremmen is voorzien van lichtgewicht Direct Mount remmen, de schijfrem versie is voorzien van 12mm steekassen. Zowel de velg- alsmede de schijfremversie zijn beiden voorzien van verborgen spatbordbevestigingen.

Het beste van alles

Trek Domane SLR lineup

Daar waar andere merken hun vernieuwingen doorvoeren door volledige platformen te veranderen, heeft Trek een andere aanpak waarbij bonus features aan de fiets toegevoegd worden om deze nog innovatiever te maken. Een van deze features hebben wij overgenomen van de meest aerodynamische fiets, de Madone. Domane SLR is namelijk uitgerust met Contol Center waarbij de Di2 batterij net onder de bidonhouder op de onderbuis is bevestigd. Beide Domane SLR versies zijn beschikbaar via Project One om zo de perfecte droomfiets samen te stellen. Tevens zijn de fietsen in Endurance Race Geometrie en Race Shop Limited Pro Endurance Geometrie beschikbaar.

De Domane SLR lineup is als volgt:

Domane SLR 9 eTap    € 9.499,-    HSV de Kampioen leden: € 8075,-
Domane SLR 7 Disc     € 5.999,-    HSV de Kampioen leden: € 5099,-
Domane SLR 7              € 5.499,-    HSV de Kampioen leden: € 4675,-
Domane SLR 6 Disc    € 4.999,-    HSV de Kampioen leden: € 4249,-
Domane SLR 6             € 4.499,-    HSV de Kampioen leden: € 3825,-
De Domane SLR en Domane SLR Race Shop Limited zijn beschikbaar via Project One