Mini Dowhill Cup #1 te Wijchen

Foto’s: www.iljahuner.com

Dit jaar beten de Gelderlanders van Licht Verzet het spits af. Na een jaar afwezigheid is er wat nieuw bloed in de crew gekomen en dat betaalde zich positief uit. Op de zonovergoten berg waar de lente zich uit alle macht een weg naar buiten baande huppelde de Neerlandsche downhillers als jonge hondjes langs het parcours naar beneden. Vergezeld dit jaar van een frietzak vol Belgische- en een borrelglaasje vol Duiste vrienden.
Aan één keer carnaval hadden ze dit jaar in Nijmegen niet genoeg blijkbaar, zodoende was er een Mad Dress competitie. En dat ome Henk van Paasen er heimelijk van droomt een tijger te zijn wisten wij natuurlijk al lang maar vandaag kwam hij dan officieel uit de kast. Uiteraard won de man met baard in een witte jurk de competitie. Hoe kan het ook anders als Alex `Womanizer’ Peters in de jury zit.
Dan de wedstrijd. Veel van de gewoonlijke Mini Downhill matatoren hadden zich ingeschreven. Relatieve nieuwkomer Marin van der Heide sloot zich er bij aan. En met succes, pardoes won hij de wedstrijd bij de Heren. Wel nipt, want zowel Woeste Wolter Wolters als Tim van Esch hadden vleugels gekregen vanwege hun nieuwe fiets. Daniel Prijkel moest echt even omschakelen, van de technisch veel zwaardere enduro wedstrijden naar het sprint geweld van de MDC. Echter, hoe hard ze hun best ook hadden gedaan de ouwe man Joey `BammBamm’ van Veghel gaf iedereen rijles op deze mooie lentedag.
Hij won met overmacht bij de Masters in de allersnelste tijd van de dag. Ook in de Super Run was hij onnavolgbaar. Prijkel had zijn draai ondertussen gevonden en legde beslag op plek twee net voor de op hol geslagen Wolters. Zo eindigde de dag vol spektakel en spanning, zoals altijd eigenlijk.

Kyra `de Viking’ Hendriksen is dit jaar jeugd af, bij haar debuut bij de dames zat ze winnares Agnes Hegger en Hanne van den Bielerd al dicht op de hielen. Bij de jeugd diende zich meteen een nieuwe Viking aan, dochter van Dennis, Sanne de Vries. Quinten moest zij nog voorlaten deze keer maar ze wil in Groningen revanche nemen. Het podium bij de Junioren zag er prachtig uit. Lokale held Ben Flaton won voor Dies Moelker en Martijn Steenbok. En aangezien Ben wel al in de groeispurt zit en Dies en Martijn nog duidelijk niet was het nog moeilijk om Ben’s hoofd ook op de foto te krijgen voor MDC fotograaf Ilja Huner.

Uitslagen>>

Al met al was het weer een feest van jewelste en kijken wij allemaal rijk halzend uit naar #2 in Groningen op 10 juni. En vergeet niet, het parcours daar is altijd heel dik, hun organisatie meer dan vlekkeloos en de Groningse gezelligheid groots. Op 10 meter van het parcours is een camperplaats en anderszins is een tentje opzetten op het terrein ook geen groot probleem.

Tot 10 juni dus in Groningen. Proost.

En veel dank aan Licht Verzet en de vrijwilligers, hoofdsponsoren Magura en Bikeplanet Haarlem, lokale sponsoren zie>> en alle deelnemers.