Downmall Budapest -met Joey-

Afgelopen weekend nam Bikeplanet Racing Rider Joey van Veghel deel aan de Downmall in Budapest. Een mooie trip was het hoe dan ook. Het overweldigend mooie Budapest, wat dacht je.

Downmall wedstrijden zijn Mini Downhills in een winkelcentrum (mall). Het idee is ooit ontstaan rondom 4X legende Tomas Slavik en zijn achterban en ondertussen is dat idee uitgegroeit tot een serieuze wedstrijd cyclus in de mega grote winkelcentra in Duitsland en de slavische landen. Joey is dit jaar weer uitgenodigd om te strijden voor de winst in de European Downmall Tour.

Het parcours in Budapest nam maar een seconde of 20 tijd met als gevolg dat elk foutje, hoe klein ook, werd afgestraft. Tijdens de trainingen manifesteerde Joey zich duidelijk tussen de pro rijders die de groep kanshebbers voor deze editie vormden. Dat beloofde wat voor later op de dag. Toch zorgde een klein foutje in de wedstrijd ervoor dat Joey de finale moest missen. Dat gaat nu eenmaal zo, niet iedereen kan in de finale starten. Een mooie race dag was het in elk geval en in Budapest vertoeven kan ook geen kwaad.

Pinkbike verslag>>

Helmcam film Joey>>

Joey van Veghel at the Stepdown