Bikepark Spaarnwoude

Afgelopen winter is er een prachtige herinrichting gerealiseerd. Het Bikepark is nu echt volwassen. Je waant je in Winterberg, Malmedy of Lac Blanc. Het enige verschil is dat de afdalingen minder lang duren. Maar daar tegenover staat dat het gewoon hier, in ons eigen kikkerlandje is en dat de voorzieningen van Snowplanet perfect zijn (goed eten, goede koffie, uitstekend tap bier, schone toiletten, heerlijk terras, gratis parkeren op 50m, etc.)

Op `low entry level’ is er `De Wokkel’ (kleur blauw), een bochten paradijs, met hier en daar iets te springen.
De indrukwekkende jumpline `The Bull’ (kleur groen) heeft serieuze sprongen die je stap voor stap kan leren nailen.
De Dutch DH (kleur rood) is ruw en technisch. Onderweg kan je meerdere lijnen kiezen. Ofwel, Classic Downhill.
De Braaap (kleur zwart) is voor de Pro’s, super talenten en/of extreem geoefenden. Behoor je daar niet toe….gewoon niet doen.

In 2016 wordt het seizoen weer grandioos geopend (begin Mei?), is er een ronde van de Mini Downhill Cup (11 September) en worden er een aantal ludieke, ongedwongen wedstrijden georganiseerd. Ook wordt er bekeken of het mogelijk is om een grote ruilbeurs voor DH/Freeride Stuff te organiseren.

agenda

2016

MDC_BPS16poster

SPECTACULAIRE MOUNTAINBIKE RACE

Op Zondag 11 September nemen Downhill-mountainbikers vanuit heel Nederland het tegen elkaar op in de vierde ronde van de Mini Downhill Cup 2016. Het doel van de deelnemers is zo hard mogelijk naar beneden te rijden over obstakels als rotsen, wortels, schansen en door bochten en kuilen.

Deze “obstacle run” voor mountainbikers wordt gehouden op de baan van Bikepark Spaarnwoude bij SnowPlanet. Voor de race wordt alles uit de kast gehaald om het de bikers zo moeilijk mogelijk te maken.

De toeschouwers daarentegen kunnen vanaf het terras van SnowPlanet genieten van live commentaar op de wedstrijd en de downhillers over de finishline zien springen. Een fantastische dag dus voor mountainbikers, fietsliefhebbers, waaghalzen en alle andere mensen die van actie en spektakel houden!

Zondag 11 september
Aanvang 10:00u
Run 1 12:15u
Run 2 15:15u
Finale 17:15u

Meedoen?  Klik Hier

2015

Opening Bikepark Spaarnwoude Verslag

Mini Downhill Cup #1 Spaarnwoude

Uitslagen Mini Downhill Cup 2015

info

Adres:
By SnowPlanet
Heuvelweg 6-8
1981 LV Velsen-Zuid

Faciliteiten:

Heerlijk eten, goede koffie, uitstekend bier
Ski piste, vergaderzalen
Zonnig terras, gezellige bar, à la carte restaurant
Schone toiletten, frisse douches
Gratis parkeren op 50m, free wifi

huisregels