Nieuwe Orbea Orca 2021 range van € 1.999,- tot € 8.999,-

De nieuwe Orca-modellen maken de line-up voor 2021 compleet.

Na de presentatie van de nieuwe Orca OMX van vorig jaar komt Orbea met een volledige nieuwe Orca range voor 2021. Deze modellen hebben dezelfde technische eigenschappen, integratie van kabels en uiterlijk maar dan met een OMR frame.

Wat is een OMR carbon frame:

OMR-frames zijn ten opzichte van het OMX-frame niet enkel gemaakt van het allersterkste en lichtste high-modulus vezel. Bij het OMR-frame worden aan de lay-up van het frame standaard vezels aan high-modulus vezels toegevoegd. Hierbij wordt uiteraard gezocht naar de juiste verhoudingen tussen stijfheid, comfort en gewicht. Maar kan daardoor wel een voordeliger frame gemaakt worden.  

Verschil in gewicht Orca met OMX of OMR frame:

Modellen met OMR-frame: 1030 gram

Modellen met OMX-frame: 830 gram

De Orca modellen met een OMR frame worden voorzien van een 27,2 mm zadelpen.

Dit geeft 16% meer comfort zonder de stijfheid van het frame bij de trapas op te offeren.

De Orca met het OMX-frame behoud de zadelpen met het D-vormige profiel, met het oog op de aerodynamica.

Zoek de verschillen in de 2021 Orbea Orca-range

Hierbij een korte samenvatting om je wegwijs te maken in de nieuwe Orca range.

Voorvork:

De Orca M20, Orca M30 en Orca M40 worden voorzien van een OMR-frame met een OMR-voorvork met een aluminium vorkbuis. Vanaf de Orca M20Team worden naast het OMR-frame ook een volledig full carbon OMR-voorvork gemonteerd. Uiteraard volgen daarna vanaf de Orca M20LTD de modellen met een volledig OMX-frame en een full carbon OMX-voorvork.

Stuur en ergonomie:

Sommige zullen zich afvragen waar de Orbea Avant in carbon is gebleven.

Deze is vervangen door de Orca M20, Orca M30 en Orca M40.

Maar…. ‘’De Orca heeft toch een andere geometrie/houding dan de Orca?’’

Dat klopt de Orbea Avant heeft een ten opzichte van de Orbea Orca een 5mm kortere reach (afstand naar het stuur) en 20mm hogere stack (hoogte van het stuur). Dat heeft Orbea opgelost door jou te laten kiezen of je juist een comfortabele ‘’endurance’’ houding wilt of toch meer een ‘’aerodynamische’’ race-positite. Je kunt hierbij kiezen voor een OC1 Road, reach 80mm, drop 125mm voor een diepere ‘’race-positie’’ of een OC1 Road, riser 15mm, reach 70mm, drop 125mm voor een comfortabele ‘’endurance-positie’’.

De Orca M20, Orca M30 en Orca M40 worden standaard voorzien met een riser-stuur voor een endurance houding. Vanaf de Orca M20Team is de keuze voor een stuur met een riser mogelijk maar worden de fietsen standaard zonder riser voorzien.

Een kortere cockpit en een hoger stuur maximaliseren het rijcomfort – en meer comfort betekent langere ritten.

Stel je nieuwe Orbea Orca 2021 samen bij Bikeplanet Haarlem:

Uiteraard stopt het niet bij de 12 standaardmodellen. Via het ​​MyO-platform stel je jouw Orca samen zoals jij hem wilt door het enorme scala aan kleur-, grafische en componentenopties in de Orca-familie te bekijken en te selecteren. Zo kan je er een maken die perfect op jou is afgestemd. Kom langs in de winkel voor meer informatie eventueel proefrit, maat bepaling aan de had van onze pasfiets of om jouw droomfiets samen te stellen en te bestellen.

Tot ziens bij Bikeplanet Haarlem, jouw Orbea dealer!