24uurs race Zandvoort #bikeplanetracingteam

De 24uurs race van Zandvoort was een waar succes! Onbevangenheid en beginnersfoutjes waren uiteindelijk de valkuil voor Bikeplanet racing team / HSV de Kampioen!

Vanaf het startschot reed onze eerste rijder van kop af een ieder op een hoop en pakte een voorsprong van 1:20 min.

Specialist Baum Endurance cycling team 1 en 2 sloten zich vervolgens aan. Vorige week nog de sterkste tijdens de 12 uurs race in Monza (Italië)!

Na een aantal uur konden BRC Kennemerland en Dasia Cycling team de aansluiting vinden. Hierbij zijn meteen de 5 sterkste teams genoemd.

Er volgde helaas 2 beginners fouten. 1 verkeerde wissel waardoor de aansluiting werd gemist met de kopgroep. We hebben een aantal ronden getracht het gat dicht te rijden enkel bleek dit onmogelijk. Vervolgens besloten op de kopgroep te wachten en genoegen te nemen met 1 ronde achterstand. De race duurde immers nog meer dan 18 uur.

Dit bleek de juiste keuze te zijn. We reden weer gemakkelijk mee met de kopgroep. Onverhoopt kreeg Martijn last van een hongerklop. Hij moest in de laatste bocht door de zwarte vlekken de juiste lijn zien te vinden. Helaas moesten we hierdoor weer 100m toegeven en nogmaals een ronde laten lopen.

Na het uitvallen van 1 team lid door buikgriep tijdens zijn shift. Was het de taak om met 3 man de race uit te rijden. Tot de laatste ronde hebben we helaas geen verschil meer kunnen maken. In de finale ronde wisten we nog met een splijtende demarrage een aantal rondjes op kop te rijden en nog 1 plek terug te verdienen.

Het is niet waar we voor naar Zandvoort zijn gekomen. Sterker nog, we hebben onder niveau gepresenteerd. Dit was meer tactisch dan door kwaliteit. Maar we hebben het enorm naar ons zin gehad!

Het avontuur was het meer dan waard!

P.S. Boval bedankt voor de gastvrijheid in jullie VIP box.