Going Epic!!! Blog van Rene de winter

Het is eind November wanneer ik een post op Facebook zie verschijnen: ’Gaat naar: Shimano Epic Enduro 2015’.  Een bekende van mij heeft zich ingeschreven voor de Shimano Epic Enduro! Dat moet betekenen dat de inschrijving voor editie 2015 open is. Ik check de site. Inderdaad, de inschrijving is net een kwartier geopend en zal snel vol zijn!

De Epic Enduro is een van de zwaarste Enduro Mountainbike evenementen in Europa. Vorig jaar bereikte maar 40 procent van de deelnemers de finish! Voor 2015 staan 100 kilometers en 5000 hoogtemeters gepland. Dit alles binnen één enkele dag. Een lange, heel lange dag. Naar schatting  wordt het 14 uur bikkelen door de bergen van het Franse Haut-Languedoc . Bij een Enduro Mountainbike race fiets je op eigen kracht de berg op maar alleen de afdalingen worden getimed. In dit geval gaat het om acht afdalingen die uiteindelijk het klassement bepalen. De start is om vijf uur in de ochtend waardoor de eerste afdaling in het donker wordt gereden.

In hefotoBP1t voorjaar van 2014 hoorde ik al over de eerste editie. Het kriebelde meteen om een keer mee te gaan doen. Maar ja, ook had ik mijn twijfels. Kan ik het fysiek aan, heb ik wel voldoende tijd om te trainen, heb ik voldoende skills? Hoe dan ook… het kriebelde! Als liefhebber van de Enduro MTB sport spreekt dit evenement nu eenmaal zó tot de verbeelding.  Nu ik hier met de mogelijkheid tot inschrijven voor mij op mijn scherm zat, kon ik mij niet inhouden. Tien minuten na het lezen van het bericht op Facebook schreef ik mij in. De kriebels laaide meteen op en veranderde in een pittig vuur van enthousiasme en adrenaline . Ik ga ervoor. Ik ben gemotiveerd. Dit wordt geweldig! Shimano Epic Enduro 2015, ik ben erbij!

Samen met BikePlanet ga ik jullie meenemen in mijn belevingen. Vanaf de voorbereiding op de race, tot aan de uiteindelijke race zelf. Bezoek wekelijks dit blog voor updates over mijn episch mountainbike avontuur!

Tot volgende week,

René